160 tecken lång. Taggar: Funktionsvariation/tillgänglighet, I kompisgänget, I skolan och Negativ.
Denna berättelse är lånad från Svenska Celiakiungdomsförbundet
Jag har celiaki (glutenintolerans). Andra elever vill inte jobba med mig på hemkunskapen när vi bakar för de tycker inte glutenfritt smakar lika bra.
Tips!
Tips från Svenska Celiakiungdomsförbundet och Unga Allergiker angående hem- och konsumentkunskap:
*Försök baka och laga mat efter recept som fungerar för alla, så att de med allergi, celiaki och intolerans inte behöver göra något annorlunda.*Undvik kontaminering vid tillagning och servering. Speciella kärl, märkta redskap och separat serveringsbord.
*Om någon i klassen är luftburet allergisk, använd inte de födoämnena vid tillagning.
*Se till att det finns ingredienser så alla kan vara med att tillaga och äta.
*Ha kontakt med skolhälsovården för att veta elevernas födoämnesallergier och individuella handlingsplaner.
*Ha som rutin att använda en likabehandlingsplan för aktiviteter. Alla elever ska kunna delta på all planerad undervisning, både i klassrummet och utanför.
*Fler tips finns på tillgängligskola.nu