Om Stories

Vad?

Make Equal Stories är ett verktyg för dig som vill skapa levande diskussioner kring diskriminering på din arbetsplats, förening, skola mm. Berättelserna är menade att göra personer medvetna om hur det känns att behandlas illa eller exkluderas. Make Equal Stories var från början ett ettårigt projekt med stöd från Arvsfonden. Nu är det ett levande verktyg där vi samlar in berättelser från verkligheten om diskriminering, trakasserier, utanförskap och normskav för att du sedan ska kunna använda dem för att skapa jämlikhet. Vi i Make Equal har kombinerat berättelserna med våra väl testade och egenutvecklade metoder för att skapa förändring där det behövs.

Varför?

De flesta har nu fattat att jämlikhet är viktigt. Det som behövs nu är att gå från det konstaterandet till att göra samhället jämlikt. Därför har vi samlat berättelser på den här sidan så att alla kan läsa på om de förtryck de själva inte utsätts för. Detta för att de som utsätts inte ska behöva lära alla i sin närhet om hur förtrycket kan ta sig i uttryck. Eftersom vi vill att folk ska skapa förändring har vi också kombinerat berättelserna med metoder för förändring. Vårt mål är att så många som möjligt ska använda sig av berättelserna (på olika sätt) och metoderna för att förändra i sina verksamheter. Samtidigt vill vi att så många som möjligt vill dela med sig av sina berättelser för att visa andra att de inte är ensamma och för att göra andra medvetna om hur deras verklighet ser ut.

Projektet hade ett särskilt fokus på unga mellan 13-25 år under projekttiden men nu är alla varmt välkomna att skicka in sina egna berättelser. Vi som driver projektet heter Make Equal. Läs mer om oss  HÄR.