Förföljd av nazister i min klass

1221 tecken lång. Taggar: I skolan, Könsidentitet/könsuttryck, Negativ, Rasism, Sexuell läggning och Språk/kultur.

Jag är 16 år och går i 9:an. Under tre års tid har jag blivit förföljd av två nazister som går i min klass. Alla lärare samt rektorer vet om det. Svartskalle, arabjävel, halalslaktare och invandrare är saker jag dagligen får höra. Lärarna har inte varit till så stor hjälp, de fortsätter ignorera det och ber mig vara tyst. De vet vad som pågår men ändå händer inget. Jag whitepassar extremt bra och jag är född i Sverige men bara för att min pappa föddes i Iran säger nazisterna att jag är ”en fucking hora till svartskalle som bara förstör landet”. Vad jag än säger kritiseras jag av nazisterna och jag kommer inte bli av med de förrän jag går ut nian. Är även pansexuell och varit tillsammans med en transperson och då fick jag ännu mer skit kastat på mig och blev kallad för dyke samt jävla låtsasbög.

Tips!

  • Enligt lag måste skolor agera när de får kännedom om att någon upplever sig diskriminerad eller kränkt. Första steget är att ta eleven på allvar, prata med de inblandade och ta reda på vad som hänt. Därefter bör åtgärder sättas in för att undvika att det sker igen och eventuellt stöd till den som drabbats.
  • Kom ihåg att det inte enbart är rektor och skolledning som representerar skolan. Alla som jobbar: städare, vaktmästare, kurator, skolsköterska eller den som vikarierar har ansvar att agera och berätta för ledning om den tror något diskriminerande/kränkande skett.
  • Antirasism och HBTQ är kunskapsområden där det ofta behövs utbildning, tänk på att inte bara satsa på utbildning för elever utan även personal.
  • Att bete sig på detta sätt mot någon skulle kunna vara brottsligt. I Sverige finns ett brott som heter förolämpning. En person kan dömas för förolämpning om man förolämpar någon med anspelning på personens ”ras”, hudfärg, nationella eller etniska ursprung, religion eller sexuella läggning. Det krävs också att det är återkommande förolämpningar.