Blir annorlunda bemött än heterosexuella

559 tecken lång. Taggar: I kollektivtrafiken, Kön och jämställdhet, Negativ, På stan, Sexism och Sexuell läggning.

När jag och min flickvän är öppet förälskade blir det tydligt hur annorlunda vi blir bemötta i jämförelse med heterosexuella par. Till exempel en gång när vi åkte pendeltåg och hånglade var det ett gäng killar som bad oss sluta, sedan sa de att de känner en kille som vill vara med. Min flickvän blev arg och sa till dem att vi inte är intresserade. Då börjar de prata om att det nog skulle vara bra för oss att ”testa något annat”. Sedan försöker de få oss att kyssas igen för att de ”vill se på”.

Tips!

  • Försök alltid att hjälpa till om du blir vittne till en sådan här situation. Killarnas frågor kanske inte verkar jobbiga för dig men för någon som ofta är med om liknande situationer kan det kännas extremt otryggt. Det kan räcka att du bryter in och ställer en fråga “Hur tänkte ni nu? Skulle du sagt sådär till om det var en tjej och en kille som kysstes också?”. Är det läskigt att vara ensam person och bryta in, försök få med andra som kan ifrågasätta.
  • Är du en del av en sådant här gäng som beskrivs ovan, och din kompis/dina kompisar säger något som inte känns bra försök att fråga hur de tänker, varför de säger så.