Utsatt för mycket hot och hat pga min transidentitet

716 tecken lång. Taggar: Hos polisen, Könsidentitet/könsuttryck, Negativ, Överallt och På internet.

Jag är icke-binär transperson och utsätts för mycket hot och hat på grund av den jag är. I stor utsträckning så handlar det om transfobi och speciellt på sociala medier. Majoriteten av de gånger som jag polisanmält kränkande kommentarer, våldsamma handlingar och hotfulla telefonsamtal har jag mötts av väldigt stor respektlöshet från polisen. När jag har haft kontakt med polisen har de nästan alltid felkönat mig. De har varit nästan lika transfobiska, som det faktiska fallet jag är där för att anmäla. De har ofta sagt till mig, att det finns ingen anledning till att du ens gör en anmälan – för det finns inget i systemet som kommer att stödja dig eller backa upp dig.

Tips!

  • HBTQ är ett kunskapsområde där det ofta behövs utbildning, föreslå för din verksamhet att alla inom verksamheten utbildas. Tänk på att det aldrig är den utsattas ansvar att utbilda om förtrycket den möter. Ta in externa utbildare om du inte själv har kompetensen.
  • Problem som detta i berättelsen eller liknande är institutionella problem och finns ofta på grund av rådande strukturer men det är ändå individer som det berör och det är vi som individer som har ansvar att göra skillnad. Oavsett om du jobbar inom vården eller någon annanstans: börja med dig själv, tänk efter vad du kan ändra i vardagliga sammanhang som gör så andra människor omkring dig mår bättre.